HULP ONLINE


Artikel Uit De Volkskrant Therapie Via Het Beeldscherm
Word – 117,5 KB 1276 downloads

Toen ik 21 jaar geleden mijn praktijk voor psychotherapie startte merkte ik al dat mensen het soms lastig vinden om de stap naar een therapeut te maken. Online hulp middels beeldbellen, afgestemd op uw specifieke hulpvraag kan in zo'n geval uitkomst bieden.

Online hulp kan naast de begeleiding met beeldbellen ook uit praktische online programma's bestaan, waarmee je in stappen ook thuis zelf met je hulpvraag aan de slag kunt. Dit gebeurt met behulp van begeleidende video’s, opdrachten, voorbeelden uit de praktijk en extra informatie over de behandeling.
De programma’s zijn ontwikkeld door een team van gespecialiseerde e-Healthontwikkelaars die samenwerken met experts en ervaringsdeskundigen.

Het biedt de mogelijkheid om je op een flexibele manier van dienst te kunnen zijn en je een programma op maat aan te bieden.

Je kunt uitsluitend voor online sessies kiezen of een combinatie maken van face-to-face sessies en online sessies. Online hulp is net als 'gewone' therapie of coaching effectief gebleken op velerlei gebied.

 

Is online hulp iets voor mij?

Om een online gesprek te boeken hoef je geen grote problemen te hebben. Iedereen vergaart in zijn leven wel een rugzakje dat voor vervelende gevoelens kan zorgen. Soms heb je er behoefte aan om die rugzak wat lichter te maken. Je kunt dan bij mij terecht voor online én face to face therapie. Heb je bijvoorbeeld last van somberheid, angstige gevoelens of paniek aanvallen, overmatig piekeren, seksuele problemen, relatieproblemen of problemen met de verwerking van een trauma of een verlies? Of weet je nog niet zo goed wat er met je aan de hand is, maar zit je gewoon niet lekker in je vel? Misschien wil je ook gewoon even vertrouwelijk praten over actuele zaken die je bezig houden. 
Tijdens een online gesprek bied ik je een luisterend oor, help ik je de antwoorden te vinden die je zoekt en zaken op te lossen, alsmede je te sturen in de richting die jij wenst, zowel professioneel als persoonlijk.

 

Wat zijn de voordelen van online therapie?

Online therapie kent een aantal voordelen ten opzichte van de klassieke face to face methode. Zo krijg je hulp in je eigen, vertrouwde omgeving via computer of tablet en hoef je de deur niet uit, maar kun je de (beeld)gesprekken voeren vanuit het comfort van je eigen omgeving. Daarnaast kost het je geen reistijd, reiskosten of reisstress. Niet iedereen is tenslotte in de gelegenheid om gemakkelijk te reizen. Dat geldt zeker voor deze tijd!

 

Hoe werkt het?

Er is geen wachtlijst voor online sessies, dus je kunt direct terecht. Meestal kan binnen enkele werkdagen een behandeling worden opgestart. Je werkt in je eigen tempo, op een door jou zelf te bepalen tijdstip. Een eerste kennismakingsgesprek kan online, in De Praktijk of, indien noodzakelijk, bij je thuis plaatsvinden. Het is noodzakelijk dat je over een computer of IPad en een goede internet verbinding beschikt. 

 

Tarief

Het tarief voor een sessie psychotherapie of coaching online bedraagt 45,- euro voor het eerste half uur en 80 euro per uur. Voor een extra kwartier wordt 20 euro in rekening gebracht. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW. 

 

 

Je kunt eenvoudig een afspraak voor een sessie boeken via deze website.
Je klikt daarvoor bij Home op Bereikbaarheid dan op de agenda.
 
Nadrukkelijk uitgesloten voor online behandeling zijn mensen die lijden aan Schizofrenie,
mensen die rond lopen met (zelf)moordneigingen
en mensen die acute psychische (crisis)hulp nodig hebben. 

De behandelprocedures zijn in overeenstemming met de richtlijnen voor psychologische hulpverlening van de NVAB (2007) en in de geest van de Richtlijn Online Communicatie van de KNMG (2007).