Therapie-Plus programma


Dit PROGRAMMA is op dit moment NIET BESCHIKBAAR neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Het Therapie-Plus programma.

Denk je er wel eens aan hoe fijn het zou zijn als je voor even alles achter je kunt laten en alle tijd en aandacht voor jezelf hebt? Hoe het zou zijn als je in alle rust dat lastige issue, die ingrijpende gebeurtenis(sen), die miscommunicatie in je relatie(s), dat negatieve zelfbeeld of het perfectionisme aan kunt pakken, veranderen of op ruimen? Je weet natuurlijk zelf best wel dat als je het oplost je leven een stuk makkelijker en gelukkiger zal zijn, maar ja. Hoe, wat en wanneer is dan vaak de volgende vraag en dan stop het... verdwijnt het weer naar de achtergrond en wordt het op de lange baan geschoven. Logisch want we hebben het met z’n allen allemaal erg druk, het komt later wel….. of niet? Misschien brengt het navolgende je op een idee.

 

Wat is het Therapie-Plus programma?

Kort gezegd houdt het Therapie-Plus programma in dat je tijdens een ‘vakantie’ meer doet dan  relaxen in de zon. Het Therapie-Plus programma is een combinatie van er even tussenuit zijn op een super plek, gecombineerd met sessies met een professionele therapeut die jou of jou en je partner individueel begeleid en waarin je werkt aan jezelf of je relatie. Om opnieuw de regie te krijgen over je dagelijks leven moet je soms even uit je gebruikelijke rol en omgeving stappen. Als je terechtkomt in een omgeving waar natuur en de stilte je innerlijk ruis doen verstommen dan kan je beter afstand nemen en sneller de dingen helder zien. Het heeft een versterkend effect op de therapie. Soms gooi je daarna je hele leven om, soms verander je een klein deel ervan en soms leer je gewoon beter waarderen en benutten wat je hebt. Hoe dan ook als je (oude) dingen opruimt, en nieuwe dingen meeneemt krijg je weer een frisse blik op wat je leven zin en betekenis geeft. Je wordt een stukje gelukkiger.

 

Voor wie is het Therapie-Plus programma bedoeld?

Het Therapie-Plus programma is bedoeld voor iedereen die aan zichzelf of aan zijn/haar relatie wil werken. Voor mensen die in de kwaliteit van hun leven willen investeren, meer plezier willen beleven. Als je mensen in deze chaotische tijd, waarin er veel op iedereen afkomt en van hen verwacht wordt, vraagt wat het belangrijkste in hun leven is, dan antwoorden de meeste mensen, vaak met een zucht, dat ze meer willen genieten. Dat 'genieten' blijkt vaak toch lastig en wordt door allerlei interne en externe factoren belemmert. Meestal spreken we niet over die dingen, of we denken dat het vanzelf wel weer komt. Soms is dat inderdaad zo en lost de tijd dingen op. Maar soms is het ook nodig om er actief en bewust aandacht aan te besteden. 

Het verschil tussen een ‘gewone’ cursus of training tijdens een vakantie en het Therapie-Plus programma is dat het programma volledig in dienst staat van jouw therapeutisch proces. Jij en jouw problematiek staan centraal. De omgeving faciliteert dat. De afgelopen jaren is dit zeer effectief gebleken.

 

Hoe wordt het Therapie-Plus programma opgebouwd?

Voor je komt spreken we af hoe we de therapie opbouwen en wanneer de sessies plaats vinden. Je kunt er voor kiezen om alleen 's morgens of 's middags sessies te nemen maar, afhankelijk van wat je wilt aanpakken en bereiken, kunnen we ook dagelijks 2 sessies plannen. We maken een plan op maat dat past bij jouw doel.

Omdat je bijvoorbeeld je denkpatroon of levenswijze niet in één week volledig kunt veranderen, of bijvoorbeeld een verslaving helemaal kan aanpakken, vormt het Therapie-Plus programma een goed vertrekpunt om eventueel later mee verder te gaan. 

 

Welke mogelijkheden zijn er na het Therapie-Plus programma?

Om te voorkomen dat je eenmaal thuis, weer in je oude patroon stapt en omdat je vaak niet alle problemen volledig kan aanpakken is het belangrijk dat je de tools in handen krijgt waar je zelf mee verder kunt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om via beeldbellen online sessies te volgen eventueel aangevuld met ondersteunende, praktische programma’s waar je zelf mee kunt oefenen en thuis mee aan de slag kunt. Op deze manier kan je indien je dat wilt, ook na het Therapie-Plus programma verder aan jezelf werken.

Het resultaat van het programma is dat je meestal helemaal anders naar het leven hebt leren kijken.

 

Hoe lang duurt het therapie-Plus programma?

Het Therapie-Plus programma kun je boeken vanaf één dag. Een dagprogramma kan bestaan uit een ochtend- en middagprogramma van elk minimaal 2 uur en is inclusief lunch, of alleen uit sessies in de ochtend. De meeste mensen kiezen voor een programma dat verdeeld is over 3 of 4 dagen per week. Indien gewenst verzorgen wij een transfer van en naar je locatie binnen Jávea. Voor je komt vul je het intakeformulier in waarin je aangeeft wat je wilt oplossen of veranderen en spreken we af hoe vaak je zult komen.

 

Wat kost het Therapie-Plus programma?

Vraag vrijblijvend informatie over de kosten van deze programma's.

 
De Praktijk Spanje